Overvejelser når man køber guldsmykker

Siden tidernes morgen har mennesker påskønnet og sat pris på guld. Guldsmykker vil altid være på mode.

Guld medaljon

Førhen var det kun rige mennesker, der gik med guldsmykker. Men i løbet af den industrielle revolution blev folk fra de lavere klasser i stand til at kunne købe mere end blot et guldarmbånd.

I dag går mange mennesker over hele verden med smukke guldsmykker, som deres forfædre aldrig ville have drømt om at eje.

Guld betragtes som en vigtig investering af nogle mennesker. Og da der findes forskellige typer og varianter, er det vigtigt at vide, hvordan man skelner imellem forskelligt guld.

Hvad er det ved et guldsmykke, der gør det forskelligt fra et andet smykke, og hvordan kan det være så meget billigere end andre, lignende smykker?

Guldsmykker og karat

Lad os begynde med karaten. Gulds karatvægt er ikke et udtryk for guldets rigtige vægt, således som det er tilfældet med ædelstene, men for andelen af guld i guldsmykket.

24 karat guld er 100 % rent guld, og har en meget fyldig, gul farve. Guldsmykker laves stort set aldrig i 24 karat af den enkle årsag, at 24 karat er alt for blødt og bliver ridset alt for nemt. 24 karat guld bruges ofte som dekoration på service, bestik og vinglas.

Guld vedhæng

På den anden side er 9 karat guld kun 37,5 % guld, og det indeholder andre metaller, så som sølv og kobber, som udgør de resterende 62,5 %. Så 9 karat guld er lidt lysere i farven og væsentligt billigere.

Når du køber guld, skal du kigge efter autencitetsmærket. Dette adskiller sig fra juvelerens eller fabrikantens mærke, og det er et globalt accepteret mærke, der certificerer guldsmykkets karat.

 

Valg af smykkeforretning

Når du køber guldsmykker, er det vigtigt at vælge en smykkesælger, som du kan stole på. Se på guldpriserne i forskellige forretninger før du køber for at få en idé om den gennemsnitlige pris på det guld, du er på udkig efter.

Du finder måske et guldsmykke i en anden forretning, der har næsten samme stil og type, men som er dyrere eller billigere. Det er vigtigt, at prisen går hånd i hånd med kvaliteten. Du finder ikke et guldsmykke af højeste kvalitet til en billig penge.

En rigtig god idé er at købe smykker online, såfremt du har lavet research på online-forretningen. Det bedste er selvfølgelig, hvis du allerede har købt noget der én gang. Hos online-forretninger bør du kigge efter godkendte eller anerkendte stempler eller segl. Og for at være helt sikker, kan du kontakte den certificerende organisation.

Guldhalskæde Guldarmbånd Guldsmykker