De stigende priser på guld og sølv


Hvorfor stiger priserne på guld og sølv?

Guldsmykker

Der er mange faktorer, der sætter efterspørgslen i vejret på guld og sølv, hvilket presser priserne i vejret. Denne artikel kigger på nogle af disse faktorer, og på hvordan de har indflydelse på priserne på ædelmetaller.

Værdien af de grønne sedler er for nedadgående

Den amerikanske dollar ses ofte som verdens valutareserve. Men dollaren er under et stort salgspres, da renten er lav, og den amerikanske regering har ydet massiv økonomisk støtte i form af en pakke, der har devalueret dollaren.

Verdensøkonomien

Det er en anset kendsgerning, at en høj pris på guld er lig med problemer for den globale økonomi. De spekulanter, der historisk set har investeret i dollaren, begynder i stedet at se sig om efter områder, hvor de kan få større afkast på deres investeringer.

Guld og sølv

Institutionelle investorer og investeringsforeninger

En stor del af investeringerne i guld og sølv kommer fra institutioner, hvilket omfatter store fonde eller investeringsforeninger, der spreder deres kapitalinteresser ud på forskellige instrumenter. Guld og sølv er en bedre investeringsmulighed for hedgefondene og andre store investeringsforeninger, da renten er historisk lav.

Smykker

Mange lande har tradition for at købe guld i investeringsøjemed. Når guldpriserne stiger, er reaktionen at købe så hurtigt som muligt, og så stiger priserne endnu mere. Det er grundlæggende udbud og efterspørgsel.

Brugen af industriel sølv

Den globale industri har brug for elektricitet, og meget af denne distribueres via sølvkontakter i kredsløb og kontakter. Industriel sølv bruges sammen med andre ledende metaller for at opnå den rette funktionalitet. Når sølv opkøbes af investorer, skal industrien betale en præmie, og den vil derefter gardere sig imod fremtidige stigninger ved at indkøbe 'fremtidige kontrakter'. Dette får prisen til at stige endnu mere.

Er der en ende på den stærke trend med guld og sølv?

Spekulanter har opkøbt ædelmetaller for at sprede investeringerne ud, når presset stiger på inflationen og geopolitikken.

Siden år 2000 er prisen på guld steget til det dobbelte. Guldsmykker og sølvsmykker har nået nye højder, hvilket også er på grund af førnævnte fald i dollarkursen samt store politiske uroligheder i Mellemøsten.

Hvis ovennævnte faktorer fortsætter, vil det vare et betydeligt tidsrum inden vi ser et fald i guld- og sølvpriserne. Ændringer i den nuværende situation kunne omvendt få det hele til at eksplodere, hvilket altid er en risiko, når man har et ensidigt marked.

Guld halskæde Sølv halskæde Sølv smykker