Guldsmykker og eksklusive sølvsmykker – en sammenligning

Guldsmykker

Selv om guldsmykker er meget populære og nyder en nærmest kultagtig status, synes sølvsmykker på det seneste også at blive fordelagtigt betragtet af mange købere.

Det er de specielle designs, der udstilles i smykkebutikkernes montrer, som tiltrækker kundernes opmærksomhed.

Selv om det giver sig selv, hvorfor godt designede sølvsmykker har mange beundrere, kan man alligevel ikke lade være med at undre sig over, at skalaen ser ud til at tippe over til fordel for sølv, og om det vil betyde noget for guldprisen.

 

Årsager til sølvsmykkers popularitet

Der er mange grunde til at sølvsmykker vinder i popularitet. Her er nogle få af dem:

Pris - Prisen på sølv er væsentligt lavere end på guld. Dette er i høj grad noget, som køberne lægger vægt på, da de ikke skal lige så dybt til lommerne, når en butik har smykkeudsalg.

Større variation - Da det koster mindre at lave sølvudsmykninger end guld, er der et langt større udvalg inden for designs i sølv. Dette lokker naturligvis købere til.

Flottere designs - Førhen var sølvsmykker i reglen ikke lige så flotte som guldsmykker, og kvaliteten var ringere. Der er dog en del vellavede sølvsmykker, som på det seneste har set dagens lys, lige fra etniske smykker til moderne designs. Sølvmarkedet har det hele. Håndværket lader heller ikke noget tilbage at ønske i forhold til guld og platin.

Holdbarhed - Guld er et meget blødere metal end sølv, og efterhånden som juvelererne har arbejdet med sølv, har de opdaget hvor holdbart et materiale det er. Købere betaler i dag gladelig for udsmykning i sølv, da den kosmetiske tiltrækning ved smykket er den samme, mens adskillige år samtidig lægges til levetiden.

 

Guldsmykker er stadig en god investering

Selv om sølv har nogle fordele i forhold til guld, betyder det ikke, at det gule metal taber noget af sit skær. Købere finder stadig guldsmykker meget lukrative på grund af gulds værdi ved gen- og videresalg.

Sølvet i sølvsmykker er ikke lige så kostbart, og vil heller ikke indbringe så meget ved gen- eller videresalg. Prisen på guldsmykker baseres mest på graden af renhed i guldet samt smykkets kvalitet. Der er ingen tvivl om, at guld er langt lettere at videresælge end sølv.

Den kendsgerning, at sølv mere appellerer til at blive båret dagligt har i den grad givet det en placering højere oppe end for nogle få år tilbage. Så man kan med rimelighed sige, at selv om guldsmykker stadigvæk er langt foran sølvsmykker, har sidstnævnte været i stand til at skabe sin egen specielle niche, der ser ud til at vokse dag for dag. Så næste gang du er ude at kigge på smykker, bør du tage et kig på afdelingen for sølv også, og du vil blive behageligt overrasket.

Guldhalskæde Guld smykker Vielsesring